Joel Salatin
Czysta rozkosz bycia rolnikiem
Zapisz się na newsletter aby dostać darmowy fragment Tańca na żyznej ziemi oraz innych naszych publikacji.
Jest ona ważną pozycją dla konsumentów i uczy nas jak
odróżnić dobre rolnictwo od złego, tym samym dając nam wiedzę gdzie szukać dobrej jakości produktów.
Produkcja żywności w wydaniu Salatina to wyzwanie przed jakim stoi świat, zawładnięty przez potężny kompleks przemysłowo-żywnościowy, który swoje metody produkcji, a zwłaszcza jej marketing zapożyczył od przemysłu tytoniowego.
Żywność przemysłowa wysoce przetworzona stała się używką produkowaną w celu zaspokojenia najprostszych instynktów i żądz.
Salatin pokazuje, że można to robić inaczej a konwencjonalne metody stawiają rolnictwo na głowie. Mówi też, jak bardzo żywność zmienia się w zależności od metod produkcji.
Przeczytaj koniecznie!
Amerykański farmer, wykładowca,
autor kilkunastu książek
Joel Salatin znany jest na całym świecie ze swojego niekonwencjonalnego podejścia do rolnictwa. Sprzeciwia się komercyjnej hodowli zwierząt. Dzięki uważnej obserwacji i analizie nowoczesnego rolnictwa wypracował odmienne metody działania. Metody, które mają wiele plusów – humanitarne utrzymanie zwierząt, regeneracja wyjałowionej gleby, produkcja wyjątkowo zdrowej i smacznej żywności (określanej jako “beyond organic”), rezygnacja ze sztucznych nawozów, leków i wiele wiele innych.
Jego rodzinne gospodarstwo Polyface Farm istnieje już od ponad 40 lat, nie tylko produkując żywność ale także nauczając. Dzięki polityce otwartych drzwi każdy może przyjść i przekonać się, czy te metody naprawdę działają. Nie ma tam nic do ukrycia. Joel Salatin jest zapalonym mówcą i wiele z jego wykładów można znaleźć w internecie i sprawdzić jaki dokładnie jest jego światopogląd.
Na skrzynkę dostaniesz darmowe fragmenty wszystkich dostępnych książek.
Bądź na bieżąco z nowościami wydawniczymi oraz z nadchodzącymi promocjami
Tu nas znajdziesz